Pica na Vista virtuai do Museo, no vídeo e na reportaxe da tvg
Historia del Pan-Asuntos que tienen miga
Pita, pita el panadero,
cambia su pan por dinero.
Hay rosquillas empanadas
Croasen y otras hornadas.
Lo hay de centeno y trigo
para quedarse contigo.
La gente sale tan presta
hace acopio en su cesta.
Es que el pan tiene miga
que le gusta hasta la hormiga.
Da tanto juego la harina
que te llena la cocina
de sabores tan variados,
es que de centeno y trigo
se llenan muchos caminos,
llevando las ilusiones
a monarcas y mendigos,
a pobres o adinerados
a humildes o a bandidos.
Todos vamos en cadena
el pan en nuestra alacena,
nos engancha con delirio
convirtiéndose en dominio.
-->
Despacha ó panadeiro
troca o seu pan por diñeiro.
El ten roscas, lambetadas,
torta de millo e empanadas.
Ata ten bica e larpeirada
con moreas de argalladas,
cando queiras e desexes
ben poderás degustalas.
Que levan xa tantos anos
como facendo fornadas,
que Cree ter a sabenza
de facer boas viandas.
E que do gran sae tanto,
sendo ese compañeiro
que forma parte de nós
o longo de tantos anos.
Temos por tanto o gusto
ó servilos con agrado,
todo un feixe de xente
Pilar e Xavier o fronte
Fai xa un tempo que fixen unha poesía dedicada a o Pan , e buscaba o xeito de expoñela en algún recuncho acorde cos seus contidos. De aí que cando escoitei a entrevista que lle fixeron os da radio galega, a os propietarios de Panadería Pallares de Sarria, Pilar e Xabier, acendéuseme esa luciña de ter unha posibilidade de atopar algo a xeito poñéndoa o dispor desta familia, os cales moi agradables, mostraron gran interes, con agradecemento pola iniciativa. Por tanto non teño por menos que desexarlles éxito e positividade nesa súa labor de poñer a andar ese fantástico Museo do Pan que pensan seguir expandindo.
E que dicir dos seus produtos, eses que son chapo, para sacarse o sombreiro, o cales fan as delicias de todo aquel que se achegue pola tenda da Panadería Pallares, a que é a máis antiga da provincia de Lugo. Onde ai tanto onde escoller, que como se tales pequenos, comes máis cos ollos que cos dentes. Sendo tanta a variedade que...
Se entre as boas viandas
que se deriban da masa,
engadimos a empanada
manxar de diversa clase.
Aina de zorza e bonito
bacallau e zamburiña,
de mexillóns e de carne
para comelas axiña.
Poñendo esa larpeira
con ese roscón de noces,
pastas e ricos pasteis
con esa bica da casa.
Máis de cen anos xuntos
buscando como facelos,
con pastas e repostaría
e variada a bolería.
Que con agarimo e agrado
e un sorriso por guía,
témola satisfacción
de alegrárllelo día.
Poñémola sabedoría
de artillar alimentos
para sosternos a vida
na súa xusta medida.
Y en la página 56 de Dos en el Camino: el protagonista de este cuento, hace referencia con su paso por este establecimiento.
todo un feixe de xente
Pilar e Xavier o fronte
Fai xa un tempo que fixen unha poesía dedicada a o Pan , e buscaba o xeito de expoñela en algún recuncho acorde cos seus contidos. De aí que cando escoitei a entrevista que lle fixeron os da radio galega, a os propietarios de Panadería Pallares de Sarria, Pilar e Xabier, acendéuseme esa luciña de ter unha posibilidade de atopar algo a xeito poñéndoa o dispor desta familia, os cales moi agradables, mostraron gran interes, con agradecemento pola iniciativa. Por tanto non teño por menos que desexarlles éxito e positividade nesa súa labor de poñer a andar ese fantástico Museo do Pan que pensan seguir expandindo.
E que dicir dos seus produtos, eses que son chapo, para sacarse o sombreiro, o cales fan as delicias de todo aquel que se achegue pola tenda da Panadería Pallares, a que é a máis antiga da provincia de Lugo. Onde ai tanto onde escoller, que como se tales pequenos, comes máis cos ollos que cos dentes. Sendo tanta a variedade que...
Se entre as boas viandas
que se deriban da masa,
engadimos a empanada
manxar de diversa clase.
Aina de zorza e bonito
bacallau e zamburiña,
de mexillóns e de carne
para comelas axiña.
Poñendo esa larpeira
con ese roscón de noces,
pastas e ricos pasteis
con esa bica da casa.
Máis de cen anos xuntos
buscando como facelos,
con pastas e repostaría
e variada a bolería.
Que con agarimo e agrado
e un sorriso por guía,
témola satisfacción
de alegrárllelo día.
Poñémola sabedoría
de artillar alimentos
para sosternos a vida
na súa xusta medida.
Y en la página 56 de Dos en el Camino: el protagonista de este cuento, hace referencia con su paso por este establecimiento.
Ya
en la salida de Sarria a retomar el camino, se recuerda que debería
comprar algo de pan, así que pasa por la Panadería
Pallares, la que años después se
consideraría la más antiguas de la provincia, que echaron en
andadura por los años de mil ochocientos setenta y seis. Aquí es
donde Joaquín inspirado por Pelicas, suelta aquellos contenidos
referidos al producto de las harinas exponiendo:
Dicen que el
pan es sagrado
y que con el
no se juega,
que alimento
a Jesús
en un
desierto de arena.
Durante esos
treinta días
que la
tentación estaba,
el comía
solo pan
mojado con
agua clara.
Da tu gracias
por tenerlo
a la vera de
tu estampa,
y que tu
puedas comerlo
mientras
depuras tu alma.
Y con las
mismas le deja encima del mostrador tal contenido en letras, que el
dueño de las harinas, dona aquel chusco dejándole en que pensar,
que si dar limosna no está mal, deberíamos dar gracias por poder
obrar.
Pero como
seguidor de su maestro que es, sabedor de las andaduras de D Quijote
por tierras castellanas, el de Piedras Largas, quiere hacer este
presente como más extensible, y cavila para si mismo, que si el
hidalgo de la Mancha coincidiese en este sitio especial con su amigo
para hacer el camino, pensaría...
Créeme
amigo Sancho
mi
afable escudero,
lo
que veo en esta casa
para
sacarse o sombrero.
Olvídate
los molinos...
y
los gigantes también,
vamos
echarnos un tiento
que
nos valga de sostén.
Aquí
es que saben mucho
de
como cuidar la salud,
que
hasta llegar a Santiago
nos
queda un largo trecho.
Neste recuncho da masa
ResponderEliminarpodes facer comentarios,
ata deixar os teus chistes
e veremos o que pasa.
Coma o ancian que se achega
para lebar catro barras.
Que sabendo que etá so,
dille ela con agrado.
_Vaiselle poñer duro.
_El di fachendoso-Xa quixera